Όπως όλοι διαπιστώνουμε, η χώρα, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, βιώνει μία πρωτοφανή κρίση. Το τέλος της και η επάνοδος στην κανονικότητα δεν είναι αυτή τη στιγμή ορατό. Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση όλων μας να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης αυτής στη ζωή μας.

Σε αυτά τα πλαίσια, από αύριο, θα αρχίσω να αναρτώ τις διαφάνειες των διαλέξεων που δεν πραγματοποιούνται, καθώς και των ασκήσεων, τόσο στον ειδικό ιστότοπο του μαθήματος, όσο και στο eclass. Οι αναρτήσεις αυτές θα γίνονται κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Συμβουλεύω όλους να μελετούν τις αναλυτικές αυτές διαφάνειες και να κρατούν σημειώσεις, οσάν να έχουν έλθει και έχουν παρακολουθήσει μία ζωντανή διάλεξη. Αν υπάρχουν απορίες μπορούν να υποβάλλονται με email, και θα τις απαντώ είτε ατομικά, είτε ομαδικά, μέσω του eclass, αν είναι κοινές και απασχολούν πολλούς. Επίσης συμβουλεύω όλους να επιχειρούν την επίλυση των ασκήσεων, για τις οποίες μία εβδομάδα μετά την ανάρτησή τους θα αναρτώ και ενδεικτικές λύσεις.

Εν τω μεταξύ, το Πανεπιστήμιο επιχειρεί να δημιουργήσει ένα σύστημα προφορικών διαλέξεων on line. Εάν το σύστημα αυτό τελικά λειτουργήσει, θα προσπαθήσουμε όλοι να το χρησιμοποιήσουμε.

Καλό κουράγιο σε όλους.

Γιώργος Αλογοσκούφης